Grandas de Salime

Domingo 26/7/15

Ik deel toch liever een stapelbed dan een tweepersoonsbed met Alex. Het wakker worden ’s nachts is altijd net ietsje verschietachtiger dan anders. De dag begon met een een passage door La Mesa met daarna een klimmende aanloop voor het mooiste van de dag. Een schier eindeloze afdaling, één van de mooiste die ik hier in Spanje al gezien en gedaan heb. Zwaar voor de knieën en de gewrichten maar goed voor de algemene ingesteldheid. We zakten helemaal tot aan de Embalse de Grandas de Salime. Een stuwdam in het midden van de heuvelbergen. We hebben een middagpauze gepakt, met bijhorend gasvuurmoment, in een betonnen uitkijkpunt over de stuwdam. Een topmoment. Ook het lopen over de stuwdam zelf is vrij indrukwekkend. Na een halve kilometer gelopen te hebben zijn we opnieuw gaan pauzeren in een cafeetje. Je zit immers maar één keer aan een stuwdam. Terwijl wij rustig aan het niets doen waren, kwamen de vliegblustuigen aan- en afgevlogen om water op te halen voor de bosbranden in Cantabrië. De laatste meters naar Grandas de Salime werd opgesplitst langs het bos voor de chico’s en langs de baan voor de chica’s. Na alweer een klein pauzeke hebben we de laatste kilometers afgelegd tot in Castro, een dorp met enkel een jeugdherberg, maar waar de vliegen rechtstreeks van de koeien in je kamer vliegen. De plaatselijke cultuur opsnuiven heet zoiets.

Advertenties

Een gedachte over “Grandas de Salime

 1. Tante G (Matant)

  Hallo Koen,

  Ik ben absoluut geen schrijver, dus mijn tekst zal belang niet zo poëtisch neergepend zijn als die van jou.

  Het einde komt in zicht, en je hebt een ongelofelijke tijd achter de rug, en nog voor de boeg.
  De korte haren zijn inmiddels iets langer geworden, het baardje staat jou heel goed, en jou meerdere huidskleuren, van witte, bruine en zware chocolade charmeren je.

  Nog zo jong maar ongelofelijk veel ervaring op divers gebied, cultuur, natuur, culinair en vooral een hoop mensen van diverse nationaliteiten leren kennen.
  Weinigen kunnen dit vertellen op jou leeftijd.

  Respect en hoed af voor wat je doet, dit verdient echt meer dan een proficiat.
  Van mij krijg je een gele, groene, bollekestrui, kortom alle truien die er te winnen zijn.

  Groetjes en tot de volgende post.

  Tante

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s