El mayor placer reside en las cosas más pequeñas

Viernes 24/7/15

We werden vandaag gewekt met muziek. Opstaan met Ave Maria en Conquest Of Paradise, ik had het nog nooit meegemaakt, maar het is wel een zeer aangename manier. Het was vandaag wandelpromo. Langs zanderige aarderige paadjes, lichtjes golvend, prachtig gewoon. Op een bepaald moment zijn er zeven pelgrims blijven staan op één specifieke plaats. Meneertje Mol was bezig met zijn huisje proper te maken en het vuil buiten te duwen. We vonden het allemaal zo kinderlijk leuk dat we gewoon bleven kijken. Zo zijn we afgezakt (eerder opgezakt) naar Tineo, voor het plaatselijke middagmaal. Daar stond ook een mooie zonnewijzer, met uitleg hoe je dat moest gebruiken. We hebben het geprobeerd, we denken dat we er in geslaagd zijn. Vanaf Tineo ging het geleidelijk aan enkel maar omhoog. Het waren verdiende hoogtemeters. Je voelde ze nauwelijks, maar het uitzicht dat je ervoor kreeg was de reden waarom ik op stap ben. We daalden af naar Villaluz en dachten ons even op een bankje neer te zetten. Nee hoor. De plaatselijke boer kwam ons halen voor een glas versgetapte versgemolken koeienmelk. We waren allemaal met verstomming geslagen, door de vriendelijkheid, én door de superlekkere smaak van het witte vocht. Ons groepje groeide aan tot 4 mensen en zo hebben we al plezier makend de laatste kilometers afgewerkt. Onder andere Andrea Bocelli, Abba, Backstreet Boys, Barry Manilow, Bob Dylan, Bruce Springsteen, AC/DC, Avicii, Edith Piaf, 3 Doors Down, Coldplay en de BeeGee’s zijn de revue gepasseerd. Met hier en daar een meezingstukje en soms werd er zelfs al eens een danske geplaceerd tijdens het stappen. Plezier aan de stappende meter. Zo zijn we al waggelend toegekomen in Campiello. Wat waren we blij om toe te komen. De Tour de France op tv en een fameus glas Orujo gekregen, iets van boven de 50°. Al lichtekes zattekes door de lege maag. Dat, beste mensen, was me het dagje wel. Een dag vol kleine dingen, maar vol groot plezier.

Advertenties

2 gedachten over “El mayor placer reside en las cosas más pequeñas

 1. Vera Van Deursen

  Schitterend om dit alles te lezen, altijd heel mooi gebracht door jou Koen je zou schrijver kunnen worden ;). Geniet nog van jouw avontuur en wij genieten mee door elke dag op de hoogte te blijven van alle moois. Groetjes en ‘k zou zeggen doe zo verder !!

  Like

 2. Van Vreckem Greta

  Koen,
  Plezier maken hoort bij het leven en af en toe je eens laten gaan zeker geen probleem ! Zingen doe je al van kleins af aan, en dat verleer je niet.
  Zingen maakt je goed gezind en ’t is plezant, ik kan er ook een beetje van meezingen…. zovele vrienden maken en samen naar eenzelfde doel kan alleen maar leuk zijn.
  Greta

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s